10 Ερωτήσεις για το Υποβλεννογόνιο ...ΙνομύωμαΑρνητική επίδραση εξωσωματικής γονιμοποίησης στον καρκίνο μαστούΔιάγνωση και θεραπεία των λειομυωμάτωνΔιαταραχές εμμηνορρυσίαςΕμμηνόπαυσηΕνδομητρίωσηΕξωμήτρια κύησηΗ Υστεροσκόπηση σήμερα στην γυναικολογίαΗλικία και γονιμότηταΙώσεις κατά την εγκυμοσύνηΚαρκίνος μαστού και εξωσωματική γονιμοποίησηΛαπαροσκοπική χειρουργική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνηςΛαπαροσκοπική χειρουργική στους εξαρτηματικούς όγκουςΛειομύωμα μήτραςΜελέτη εξανθηματικών όγκωνΜη φυσιολογική κολπική αιμόρροιαΜη φυσιολογική κολπική αιμορροία – Υστεροσκοπική θεραπεία σε ασθενείς με ενδοτοιχωματική παθολογία της μήτραςΟρμονική θεραπεία και καρκίνος του μαστούΠαθολογική κολπική αιμόρροιαΣύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκώνΤα ινομυώματα της μήτραςΥπερέμεση της εγκυμοσύνηςΥπερηχογραφία και γυναικεία υπογονιμότηταΥπερτασική νόσος στην κύησηΥποβλεννογόνιο Ινομύωμα της Μήτρας Συμπτώματα και Θεραπεία

Ιώσεις κατά την εγκυμοσύνη

Στις περιόδους όπου εποχιακές ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση μια έγκυος γυναίκα πρέπει να προσέχει περισσότερο επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο ευάλωτο.

Ναι μεν, το περιβάλλον της μήτρας προστατεύει το μωρό αλλά η μέλλουσα μαμά είναι πιο ευάλωτη σε συμπτώματα όπως η ρινική συμφόρηση, ο πονόλαιμος και ο βήχας.

Τα συνηθισμένα συμπτώματα ενός απλού κρυολογήματος είναι το φτέρνιμα, η ρινική συμφόρηση (μπούκωμα), ελαφρύ αίσθημα κούρασης, ο ξηρός βήχας και ο χαμηλός πυρετός.

Ο συνηθέστερος τρόπος της λοίμωξης οφείλεται στην εύκολη μεταδοτικότητά του από άτομο σε άτομο. Έτσι είναι πολύ σημαντικό μια έγκυος να προσέχει πολύ τα άτομα που συναναστρέφεται καθώς εκείνα μπορεί να μην έχουν αντιληφθεί ότι ένα μικρό συνάχι μπορεί να σημαίνει και την έναρξη της δράσης μιας λοίμωξης και ότι άθελά τους εκθέτουν σε κίνδυνο άλλα άτομα.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν τρόποι που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού της εγκύου.

Συγκεκριμένα μια έγκυος θα πρέπει να :

  1. Ξεκουράζεται! Όταν ο οργανισμός είναι εξασθημένος είναι ακόμα περισσότερο ευάλωτος σε επιθέσεις από ιούς.
  2. Τρέφεται σωστά! Στη διατροφή θα πρέπει να λαμβάνει τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C. Για παράδειγμα τροφές που πλούσιες σε βιταμίνη C είναι τα εσπεριδοειδή, οι ντομάτες, το μπρόκολο και το σπανάκι.
  3. Πίνει νερό! Ειδικά στην περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις κρυολογήματος (πυρετός, μύτη που τρέχει, φτέρνισμα) το νερό, οι φυσικοί χυμοί ή άλλα ζεστά ροφήματα θα αναπληρώνουν τα υγρά που χάνονται.

 

ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ: Σε κάθε περίπτωση συμπτώματος θα πρέπει να συμβουλευτεί τον γιατρό της αμέσως.

Ωράριο (με ραντεβού)
ΔΕΥΤΕΡΑ 16:00 - 21:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00 - 21:00
ΠΕΜΠΤΗ 16:00 - 21:00
Επικοινωνία
Μασσαλίας 12
Αθήνα - Κολωνάκι, 10680
Τηλέφωνο: 2103639447 24ώρες το 24/ωρο
Email: maragk_antonis@yahoo.gr
Social